Dè officiële fanclub van Pater Moeskroen!

NIEUWE GAZET NUMMER 40!

september28

Beste fans!

We zijn druk bezig met de nieuwe gazet en deze zal binnenkort weer op de deurmat ploffen!
heb je nog leuke verhaaltjes, anekdotes, zelf gemaakte sprookjes schroom dan niet en stuur deze naar redactie@reizendstamcafe.nl.

In deze editie zal de nieuwe Pater Rolf zich voorstellen en een verslag over hoe leuk de fanclub dag was! Voor degene die hem gemist hebben zorg dat je er volgend jaar bij bent want dan wordt het zeker weer een top dag!

Groet HRS bestuur.

FANCLUBDAG 2012 WAS EEN SUCCES!

september10

JA! Het mag gezegd worden, het was een succes dit jaar! In vergelijking met vorig jaar waren er iets minder mensen maar het mocht de sfeer zeker niet verpesten. Door de kleinere groep was de sfeer intiemer en gezellig.

Na een snelle Algemene Leden Vergadering (ALV) is de belangrijkste wijziging dat we een nieuwe voorzitter hebben, Erik de Wild. Erik is actief bij het bestuur sinds vorig jaar vlak na de vorige ALV. Ook mogen we Peter Frederix verwelkomen in het bestuur als bestuurslid. Net als Erik is Peter al een jaar actief bij het bestuur. Het Reizend Stamcafé kijkt terug op een mooi verenigingsjaar, het wordt steeds leuker om lid te zijn. Naast korting op merchandise werd ook bekend gemaakt dat leden korting krijgen op het komende concert in Heeswijk-Dinther!

De Paters staan aan het begin van de nieuwe theater tour genaamd de “De Karavaan”. In het vragenuurtje aan de paters werd ook duidelijk waar de naam vandaan kwam. Volgens Bart is deze naam ontstaan tijdens een diner die de Paters hadden en Bart vroeg “Geef mij de Kara(a)f-(even)-aan”. Een aantal nieuwe liedjes hebben ze dan ook gespeeld tijdens deze dag. Het echte bekende Pater Moeskroen geluid komt hier ook weer duidelijk naar voren. De nieuwe Pater Rolf Rombouts heeft hier zijn entree kunnen maken. In de nieuwe Moeskroen Gazet zal hij zichzelf dan ook voorstellen! Wil de je deze gazet ook lezen wordt dan Lid van Het Reizend Stamcafé!

Vervolgens werden wij door de Paters getrakteerd op de TOP 5 van de fans.

De Paters hebben lol met het spelen van de Top 5.

De Paters hebben lol met het spelen van de Top 5.

1. Dansen
2. Honderd
3. Naar huis
4. Laat maar Waaien
5. Heimwee

Na de TOP 5 en het vragenuurtje was de Barts Bingo aan de beurt. Er waren veel verschillende prijzen te winnen van een “lelijke mislukte poster” (Volgens Marcel) tot T-shirts. Ook had Ad nog een bijdrage gedaan door de bootleg van zijn afscheids-DVD toe te voegen. Veel mensen wilde die wel hebben. Ook een fluitje, een klok uit de voorstelling Zee was te verkrijgen. En uiteraard een hoop CD singels.

Ook voor een heerlijk PUL-diner was gezorgd bestaande uit broodjes, frikadellen, kaas, salade en soep. Het vond gretig aftrek bij de aanwezigen en er bleef dan ook nauwelijks wat over. Als laatste op het programma de sneak preview van de “De Karavaan”. Deze voorstelling gaat over een circus in vergane glorie. De Duivel moet een handje helpen om van dit circus weer een TOP circus te maken. Maar voor de eigenaar moet hiervoor wel een pijnlijke prijs betaald worden.

De Neusfluitact van de Paters in de nieuwe Theater voorstelling "De Karavaan".

De Neusfluitact van de Paters in de nieuwe Theater voorstelling "De Karavaan".

De voorstelling was nog niet helemaal klaar en moet nog afgeschreven worden. Ook kon het publiek hierin “anticiperen”, of nee participeren zoals Marcel grappig verwoordde. ;-) Toch zal het een verrassing blijven hoe het uiteindelijk gaat worden. Ook spelen op neusfluiten mag erg creatief en leuk gevonden worden. Na de pauze had men weer een verrassende manier van opkomen Veel dingen gingen fout en het was dan ook een live repetitie met publiek. Daar was op voorhand voor gewaarschuwd maar dat maakte het juist erg leuk. Nu eens dingen die juist NIET gelijk goed gingen. Zeker dus de moeite waard om mee te maken. De show wordt geweldig, een mooie mengeling van oude en nieuwe liedjes met allemaal de herkenbare en aanstekelijke Pater Moeskroen beat.

De “Karavaan” gaat het komende theaterseizoen in première.

Rond 21:15 was het gedaan en ging iedereen moe maar voldaan naar huis! Voor het volgende jaar is het wilde idee ontstaan wellicht de Fanclubdag in de buitenlucht te doen. Hoe, waar, wanneer, en of dat gaat zal later bekend worden gemaakt!  Hou deze website in de gaten voor meer informatie.

Op onze Facebook site kan je al enige foto’s terug vinden.

Reacties van Fans zijn al veelbelovend:

Annemiek van Densen: “We zijn vol spanning hoe het eruit gaat zien als de Karavaan helemaal af is. Het was nu al weer een fantastische beleving.”
Joris Ammerlaan: “Het was echt geweldig genieten gisteren!!!! De Karavaan is onderweg!”
Marit Schwitzner: “Sluit je aan, bij de Karavaan!”
Jennifer van Orselen: “Het was weer een heerlijk dagje met een super afsluiting!”
Ina Venema: “Ook wij hebben super genoten Ontzettende leuke nieuwe liedjes, Nog steeds een superstem, en vincent wat kwam je saxophone er lekker tussendoor genieten!!!!”

De Paters, Hugo en Mathhijs waren dik tevreden!

Groeten, het bestuur!